0165-820983
Kade 40 Roosendaal

Scootmobiel verzekering verplicht?

Er is maar een kort antwoord op deze vraag en dat is: ja. Elke scootmobiel (ook een opvouwbare scootmobiel) of elk ander volledig elektrisch voertuig (of fiets) moet een eigen WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekering hebben. Deze verzekering dekt de schade aan de tegenpartij als u een ongeluk veroorzaakt. De eigen, persoonlijke WA verzekering dekt geen voertuigen. Het is daarom belangrijk dat we samen met u naar deze zaak kijken. Voor meer informatie leest u snel verder.

Wat krijgt u bij een scootmobiel verzekering?

Bij het afsluiten van een scootmobiel verzekering ontvangt u een uniek verzekeringsplaatje die goed zichtbaar op de scootmobiel gemonteerd of geplakt moet worden.  zoals op de foto te zien is. De verzekering wordt afgesloten op de persoon in combinatie met het merk, model en serienummer van de scootmobiel. Een gebruikte scootmobiel kan dus nooit met verzekering worden verkocht. Dit moet altijd opnieuw worden afgesloten.

Wees altijd voorbereid

Elk jaar rond april – mei worden er nieuwe verzekeringsplaatjes of stickers verstrekt door de verzekeringsmaatschappijen. Deze nieuwe plaatjes hebben een andere kleur letters dan het jaar ervoor. Ook staat het jaartal op het plaatje. De eerste maanden van het nieuwe jaar heeft u dus nog het plaatje met het jaartal van het voorafgaande jaar.

Verschillende scootmobiel verzekering aanbieders

Er zijn meerdere aanbieders op het gebied van scootmobiel verzekeringen. U kunt zelf rondkijken welke aanbieder u het beste vindt. We kunnen u daarentegen ook in de winkel helpen met het vinden van de juiste verzekering die bij u past. Onze specialisten hebben namelijk jarenlange ervaring en weten precies wat bij u past. Kom daarom zeker eens langs. Aanbieders van scootmobiel verzekeringen zijn o.a.

scootmobiel verzekering

All-risk verzekering scootmobiel

Vaak is het mogelijk om een all-risk verzekering af te sluiten voor uw scootmobiel. Deze verzekering dekt ook de eigen schade bij een ongeluk en diefstal. Deze verzekering is een aanvulling op de verplichte WA-verzekering en is uiteraard niet verplicht. De meeste verzekeraars hanteren een eigen risico per schademelding. Verdiep u daarom goed in de verschillende mogelijkheden of laat u door ons adviseren in de winkel. Het kan namelijk nogal veel informatie voor u zijn en dat begrijpen wij.

Groene kaart scootmobiel verzekering

Als u van plan bent om de scootmobiel mee te nemen naar het buitenland kunt u een groene kaart aanvragen bij de verzekeringsmaatschappij. In de meeste gevallen is dit gratis. Op deze kaart staan (net als bij de auto) de landen waar de scootmobiel verzekerd is. In de meeste gevallen is dit heel West-Europa, maar kijk het goed na voor u op vakantie gaat. U wilt natuurlijk zorgeloos op vakantie gaan zonder voor verrassingen te staan.

Pechhulp verzekering scootmobiel

Bij een aantal partijen in Nederland kunt u, soms in combinatie met een WA of een All-risk verzekering, een pechhulp abonnement afsluiten. Afhankelijk van het abonnement brengen ze u met scootmobiel thuis of repareren ze de scootmobiel (indien mogelijk) ter plaatse. Aanbieders van zo’n pechhulp abonnement zijn o.a. scootmobiel hulpdienst en de ANWB.

Hulp op maat

Wilt u meer weten over de verschillende scootmobiel verzekeringen? Dan helpt ons personeel u graag verder! Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden voor u. We helpen u daarom met het vinden van de gepaste scootmobiel verzekering zodat u zonder zorgen op de weg kunt. Kom langs in onze winkel of bel even naar 0165-820983. Tot snel!

scootmobiel verzekering

Geïnteresseerd naar de prijzen voor scootmobiel verzekeringen die in onze winkel afgesloten kunnen worden?

Kom in contact
close slider

MV

Brochure aanvragenProefrit aanvragenAnders