0165-820983
Kade 40 Roosendaal

Scootmobiel verzekering verplicht?

Ja, elke scootmobiel (ook een opvouwbare) of elk ander volledig elektrisch voertuig (of fiets) moet een eigen WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekering hebben. Deze verzekering dekt de schade aan de tegenpartij als u een ongeluk veroorzaakt. De eigen, persoonlijke WA verzekering dekt geen voertuigen.

Bij het afsluiten van een scootmobiel verzekering ontvangt u een uniek verzekeringsplaatje die goed zichtbaar op de scootmobiel gemonteerd of geplakt moet worden, zoals op de foto te zien is. De verzekering wordt afgesloten op de persoon in combinatie met het merk, model en serienummer van de scootmobiel. Een gebruikte scootmobiel kan dus nooit met verzekering worden verkocht. Dit moet altijd opnieuw worden afgesloten.

Elk jaar rond april – mei worden er nieuwe verzekeringsplaatjes of stickers verstrekt door de verzekeringsmaatschappijen. Deze nieuwe plaatjes hebben een andere kleur letters dan het jaar ervoor. Ook staat het jaartal op het plaatje. De eerste maanden van het nieuwe jaar heeft u dus nog het plaatje met het jaartal van het voorafgaande jaar.

Aanbieders van scootmobiel verzekeringen zijn o.a.

 

All-risk verzekering scootmobiel

Vaak is het mogelijk om een all-risk verzekering af te sluiten voor uw scootmobiel. Deze verzekering dekt ook de eigen schade bij een ongeluk en diefstal. Deze verzekering is een aanvulling op de verplichte WA-verzekering en is uiteraard niet verplicht. De meeste verzekeraars hanteren een eigen risico per schademelding.

Groene kaart scootmobiel

Als u van plan bent om de scootmobiel mee te nemen naar het buitenland kunt u een groene kaart aanvragen bij de verzekeringsmaatschappij. In de meeste gevallen is dit gratis. Op deze kaart staan (net als bij de auto) de landen waar de scootmobiel verzekerd is. In de meeste gevallen is dit heel West-Europa maar kijk het goed na voor u op vakantie gaat.

Pechhulp verzekering scootmobiel

Bij een aantal partijen in Nederland kunt u, soms in combinatie met een WA of een All-risk verzekering, een pechhulp abonnement afsluiten. Afhankelijk van het abonnement brengen ze u met scootmobiel thuis of repareren ze de scootmobiel (indien mogelijk) ter plaatse. Aanbieders van zo’n pechhulp abonnement zijn o.a. scootmobiel hulpdienst en de ANWB.

scootmobiel verzekering

Geïnteresseerd naar de prijzen voor scootmobiel verzekeringen die in onze winkel afgesloten kunnen worden?

Aangepaste openingstijdenZowel onze winkel als onze werkplaats weer open!

Uiteraard met inachtneming van de geldende RIVM richtlijnen, zijn we weer open op de volgende tijden:

Dinsdag t/m vrijdag: 11:00 t/m 16:00 uur
Zaterdag gesloten

Wij hopen je, gezien de genomen maatregelen, te mogen verwelkomen in onze winkel. Heb je zelf verkoudheidsklachten? Dan zien we je graag op een ander moment terug.
PRIVATE SHOPPING is ook mogelijk, hiervoor kunt u een afspraak maken.

Afspraak maken
Kom in contact
close slider

MV

Brochure aanvragenProefrit aanvragenAnders