0165-820983
Kade 40 Roosendaal

Opvouwbare of demontabele scootmobielen

Laten we beginnen met het verschil tussen opvouwbare scootmobielen en demontabele scootmobielen. Hier bestaan namelijk nogal wat misverstanden over.

Opvouwbare scootmobielen

Opvouwbare scootmobielen klappen in 1 keer in. Er hoeven geen onderdelen verwijdert te worden. Als voordeel heeft dit dat de scootmobiel minder ruimte in beslag neemt en dat het inklappen sneller gaat. Het nadeel is dat het totale gewicht van de scootmobiel getild moet worden (zo’n 25Kg). Ook zijn deze opvouwbare scootmobiel vaak wat duurder dan de demontabele. Voorbeelden van opvouwbare scootmobielen zijn de Brio (zie foto) en de Luggie.

Demontabele scootmobielen

De meest voorkomende versie is de demontabele scootmobiel. Hierbij worden verschillende delen van de scootmobiel gedemonteerd. Het voordeel hiervan is dat de losse onderdelen makkelijker te tillen zijn (zwaarste onderdeel ca 10-15 Kg. Een ander voordeel is dat deze demontabele scootmobielen soms comfortabeler zijn (bijvoorbeeld vering en / of luchtbanden). De nadelen zijn dat het wat meer tijd kost om de scootmobiel in en uit elkaar te halen en dat de losse delen meer ruimte in beslag nemen.

Snelheid en Actieradius

De meeste opvouwbare of demontabele scootmobielen gaan maximaal 6 tot 8 Km/h. Dit heeft met stabiliteit en veiligheid te maken. 6 Km/h is vergelijkbaar met een flinke loopsnelheid.

De afstanden die met deze scootmobielen gereden kan worden verschilt erg per model en de gebruikte accu’s. Er zitten altijd 2 accu’s van 12V in uw scootmobiel. Er worden zowel AGM als ook (bij de duurdere modellen) Lithium accu’s gebruikt. De actieradius is bij de meeste modellen 12 tot 15 Km maar kan oplopen tot wel 28 Km (*onder ideale omstandigheden).

 

Mag een opvouwbare scootmobiel mee in het vliegtuig?

JA! Het maakt niet uit of er AGM of Lithium accu’s in uw scootmobiel zitten. Beide soorten accu’s zijn gesloten en onderhoudsvrij. Geef dit voor uw reis wel even aan bij het reisbureau of luchtvaartmaatschappij om verassingen te voorkomen. De scootmobiel mag in de meeste gevallen mee tot aan de deur van het vliegtuig.

 

Verplichte WA-verzekering

Een WA scootmobiel verzekering is verplicht op alle scootmobielen, dus ook een opvouwbare of demontabele scootmobiel die op de openbare weg komen. Wordt de scootmobiel enkel binnen of op eigen terrein gebruikt, dan is een WA verzekering niet nodig.

Opvouwbare-scootmobielen

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Kom in contact
close slider

MV

Brochure aanvragenProefrit aanvragenAnders