0165-820983
Kade 40 Roosendaal

Het aanvragen van een Scootmobiel is een belangrijke stap voor wie zijn mobiliteit wil verbeteren. Wanneer je kampt met een mobiliteitsbeperking, kan een scootmobiel een wereld van verschil maken. Niet alleen ouderen, maar ook jongere mensen met een handicap kunnen baat hebben bij een scootmobiel. Het is echter niet altijd duidelijk wanneer je recht hebt op een scootmobiel en hoe je deze kunt aanvragen. In deze blog leggen we uit hoe je via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) mogelijk een vergoeding kunt krijgen voor een scootmobiel en wat de voorwaarden zijn.

Wmo vergoeding aanvragen voor een scootmobiel

Een scootmobiel vergoeding aanvragen doe je bij het Wmo-loket van je gemeente. Hierbij is geen doorverwijzing van de huisarts nodig. Je krijgt formulieren die je ingevuld terugstuurt. Maar wanneer kom je nu in aanmerking voor zo’n vergoeding? Het proces begint met een gesprek met een Wmo consulent. Tijdens dit gesprek wordt gekeken naar jouw persoonlijke situatie en de mate waarin je mobiliteitsbeperking je belemmert in je dagelijkse activiteiten.

Stappenplan voor het aanvragen van een Scootmobiel

  • Neem contact op met het Wmo-loket van je gemeente.
  • Vul de benodigde formulieren in.
  • Maak een afspraak met een Wmo consulent.
  • Bespreek je situatie en behoeften.
  • Ontvang advies over de vergoeding.

Keuzevrijheid en PGB

Als je in aanmerking komt voor een vergoeding, kan dit in natura of via een Persoonsgebonden Budget (PGB). Bij een vergoeding in natura krijg je een scootmobiel in bruikleen van de gemeente. Kies je voor een PGB, dan heb je meer vrijheid in de keuze van je scootmobiel. Je koopt dan zelf een scootmobiel bij een leverancier naar keuze, bijvoorbeeld bij de Scootmobiel Winkel. Let wel op dat je mogelijk niet elke scootmobiel kunt aanschaffen met het PGB en dat je soms het bedrag moet aanvullen.

Hulp bij het aanvragen van een Scootmobiel: De Scootmobiel Winkel

Bij het aanvragen van een scootmobiel kan het proces overweldigend zijn. De Scootmobiel Winkel staat klaar om je te begeleiden bij je Wmo-aanvraag. Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen in het verkrijgen van de mobiliteit die je verdient!

Kom in contact
close slider

MV

Brochure aanvragenProefrit aanvragenAnders