0165-820983
Kade 40 Roosendaal

Waar moet u op letten bij de aankoop van een gebruikte scootmobiel?

Helaas is er geen centrale registratie voor scootmobielen zoals bij auto’s. Soms is het dus heel lastig te achterhalen hoe oud een scootmobiel nou precies is. Ook hebben de meeste oudere scootmobielen geen digitaal display waarop de kilometerstand af te lezen is. Er zijn wel een paar tips en trucs om een duidelijker beeld te krijgen van een gebruikte scootmobiel.

Gebruikte scootmobielen kopen?

TIP 1:
Leeftijd van de scootmobiel
Sommige merken hebben de fabricagedatum op een sticker staan. Op deze sticker staat ook vaak het serienummer van de scootmobiel. De sticker is meestal te vinden aan de achterkant van de scootmobiel, onder de achterkap of op de buis onder de stoel. In sommige gevallen is het nodig om de stoel eraf te halen en de kap te demonteren. Soms staat er ook een datum op de motor. Dit is uiteraard een goede indicatie van de leeftijd van de scootmobiel.

gebruikte scootmobielen

TIP 2:
Algemene staat van de scootmobiel
Kijk vooral eens naar de banden van de scootmobiel. In de meeste gevallen is het niet nodig om deze te vervangen en zijn ze dus origineel. Vooral de achterbanden. Het profiel op de band kan een goede indicatie geven van de gereden kilometers.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Kom in contact
close slider

MV

Brochure aanvragenProefrit aanvragenAnders